top of page
Credits%20Viktor%20Freidlitz2%20mindre_e

ISABEL SÖRLING

NYTT ALBUM  MARELD

Digisleeve

Booklet

Skivomslag

Cover MARELD NEW2.jpeg

Den karismatiska svenska artisten Isabel Sörling, numera bosatt i Paris, svävar fritt över genregränserna. Hon detonerar fyrverkerier med sin röst; Den är kraftfull, fri och fullständigt bebodd av hennes nästan mystiska personlighet och karisma. 

Med albumet MARELD presenterar Isabel Sörling ett album som är som en slags ritual, mellan shamanism och trans. 

Albumet blandar rytmer och slagverk inspirerat av afrikansk musik med skandinaviska elektroniska inslag, med samplingar och synthesizers.

 

Denna rika, organiska och blomstrande blandning av kulturer ger detta atypiska album sin personlighet och sitt hypnotiska universum.

Albumet släpptes 8 Maj 2020 på franska indiebolaget IKI Records.

Ladda ner pressbilder

  • Facebook
  • Instagram
  • Bandcamp
  • YouTube
  • Spotify

BIOGRAFI

Isabel Sörling har under de senaste åren varit aktiv på den Europeiska jazz och improvisationsscenen, och medan det var jazzen som förde henne till Frankrike, har den skandinaviska låtskrivaren länge utvecklats under en mycket bredare prisma. Pop, folkmusik, experiment av alla slag, vare sig det är med hennes solo eller via hennes olika gruppprojekt. 

  

Med sextetten Farvel rönte hon stora framgångar, debutplattan gav gruppen en Jazzkatt i kategorin "Årets nykomling" 2012 och de vann även ”Young Nordic Jazz Comets” 2010. Sedan dess har två album släppts under Bugge Wesseltofts vingar på skivbolaget Jazzland Recordings.

Många har upptäckt henne bredvid de franska musikerna Airelle Besson, Paul Lay eller Cabaret Contemporain "Hommage à Moondog".

Men hon har även turnerat med den franska nycirkusen Cirque Farouche, är en av grundarna till hemsidan Improvised Vocal Forum, och sjunger på dokumentärerna Human, Terra och Woman av Yann Arthus Betrand/Armand Amar. År 2013 släppte hon sitt första soloalbum, producerat av franska trumpetaren Ibrahim Maalouf.

Isabel Sörling har studerat improvisation vid Göteborgs Högskola för Scen och Musik och på konservatoriet ”CNSMDP” i Paris.

   

CULTURES - Musik video inspelad i karantän

Då skivsläppet blev framflyttat under karantänen i Frankrike skapade Isabel Sörling istället en musikvideo, inspelad i hennes 19kvm's lägenhet i Paris i Mars. 

bottom of page